Filmprogramma Between YOU & ME

16/12 2020- 28/01 2021, Koningsplein 11, Tilburg


Het Urban Screen van 5 x 3 meter dat staat voor de dans- en muziekschool het Factorium biedt vanaf april 2010 een geluidloos digitaal platform aan filmmakers en kunstenaars. Elke 6 weken is er een nieuw dynamisch filmprogramma met geselecteerd filmmateriaal. Dat filmmateriaal kan variêren van animatie tot videokunst, van experimenteel tot documentair. De films worden zonder geluid vertoond en dienen dus vooral beeldend te zijn.

De finale, het laatste filmpgramma - van 2020, daarin:
Nick J Swart en Sander Neijnens - Spruiten van de aarde
Het tweetal verzorgt al jaren het land-art project On-Site Poetry: www.onsitepoetry.eu. Op het platform een filmpje van 1 uit die reeks. Camera en montage: Anne Neijnens / Beeldbreed.

Nicole van den Berg - adrift
Nicole studeerde in 2017 af aan FHK op dans. Naast performance/dans, maakt Nicole tekeningen en video's. Over 'adrift'; deze video ontstond uit een aftastende ontmoeting tussen een traag roterend organisme van klei en een webcam.

Suzan Stouthart - Mannetje
Een heel passend filmpje (volgens Suzan, en wij geloven dat ook) bij de locatie, zo langs de stroom aan lopende mensen, fietsers en auto's.

Eoin Duffy - I am here
I Am Here is een Canadese korte animatiefilm. De film vertelt het verhaal van een onverschrokken ontdekkingsreiziger die het universum heeft gereisd op zoek naar de ultieme betekenis, alleen om te ontdekken dat wat hij zocht nooit echt bestond.

Piotr Wróbel - Remains of the Day
Piotr schetst ons een prachtig wereldbeeld: 'I like to look at the world as seen from the perspective of a rectangular frame. Photography naturally complements my other passion - the mountain. In the mountains every dawn or sunset can be different...'

Met verder korte films van
Marvin Dophemont (Ive), Ritzyanimation (Red), Henk Loorbach (In the mind of), Victor Ceire (Pinnipedes), Isobel Knowles (Catch of the day), Steve Cutts (Happiness) en JFilms (My hyperday).

Vrijdag 18 december, met de Tilburgse Online Cultuurnacht (voor het volledige programma; stadvanmakers.nl), is het platform in gebruik door factorium.

Submit your film
Between YOU & ME
Archive 2012-2020